Dentist Constanţa

Placeholder

Tratementul odontal cuprinde un cumul de etape prin care se intervine atunci cand pacientului ii este depistat de catre medical dentist o leziune carioasa (carie) , pentru a se efectua o obturatie dentara (plomba).

In aceasta etapa trebuie intervenit pentru stoparea procesului de deteriorare a dintelui. Neglijate, cariile superficiale se adancesc, ajungand la camera pulpara, deci la nervul dintelui, dand nastere inflamatiilor,infectiilor,abceselor dentare. Pentru tratarea acestora este ulterior nevoie de tratamente de canal,posibil mai dureroase si de mai lunga durata, aceasta reprezentand etapa de endodontie.

Cele 2 conditii essentiale ce trebuiesc indeplinite in urma efectuarii unei obturatii (plombe) dentare, sunt rezistenta si estetica. Suntem adeptii tratamentului modern al cariei dentare pe principiul preparatiilor minim-invazive, adica a îndepartarii stricte a smaltului si dentinei afectate si a obturarii cavitatilor rezultate cu materiale fizionomice , cat mai apropiate ca si colorit de cel al dintelui in cauza. Aceste materiale reprezinta o alternativa fizionomica la obturatiile cenusii din amalgam, cu care am fost obisnuiti in trecut si care nu mai sunt demult folosite in clinicile moderne. In afara de aspectul inestetic, amalgamul nu prezinta proprietati adezive si necesita sacrificarea unor zone dentare sanatoase in scopul crearii unor cavitati retentive. Ca urmare, principiul minim invaziv sta astazi la baza tratamentului ideal pentru dintii dv. prin obturatii din materiale compozite.

Obturatiile din compozit:

  • Datorita particulelor de sticla inglobate in acesta ,compozitul ofera un aspect natural, de multe ori fiind "invizibil" fata de restul dintelui. Aplicarea lui nu necesita retentie mecanica deoarece compozitele adera chimic la structura dentara, ceea ce conduce la o preparatie minim-invaziva in cadrul manoperei. Plombele din rasini compozite au fost create ca o alternativa la plombele din metal traditionale. Rasinile compozite sunt rezistente, durabile si create pentru un zambet cat mai natural. Nu este cunoscut nici un risc in privinta sanatatii prin aplicarea obturatiilor compozite.
  • Dupa ce tesutul cariat a fost indepartat, se adauga materialul compozit in straturi de 2-3 mm , fiecare strat fiind intarit cu ajutorul unei lampi fotopolimerizabile, apoi suprafata obturatiei va fi modelata si finisata pentru a se apropia cat mai mult de forma naturala a dintelui.