Dentist Constanţa

Placeholder

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu alinierea dinților. Părinții care observă la copilul lor dințișori strâmbi, ar trebui să apeleze cât mai repede la medicul specialist pentru ca acesta să-i recomande un tratament ortodontic care va corecta creșterea dinților. Această măsură nu se ia întotdeauna, iar copiii a căror dantură nu a fost ghidată la timp rămân cu dinții încălecați, inghesuiti sau depărtați.

Tratamentele ortodontice dau astazi rezultate excelente atât la copii, cât și la adulți, chiar dacă multe persoane mature încă nu au curaj să apeleze la aceste tratamente care le-ar putea oferi o dantură aliniată, apropiată de perfecțiune. Considerate un simplu moft de unele persoane, dar îndrăgite de altele, tratamentele ortodontice la adulți sunt o necesitate.

Fie că are 21 de ani, fie că are 50 de ani, o persoană poate beneficia de un tratament ortodontic, ce-i drept în anumite cazuri mai complicat decât dacă ar fi fost realizat în copilărie. Cu vedete precum Tom Cruise, Katy Perry și Gwen Stefani, care au purtat aparat dentar adulte fiind, nu este de mirare că numarul adulților care caută tratamente ortodontice este în creștere.

Când are nevoie un adult de tratament ortodontic?

  • Există câteva indicii care dezvăluie unui adult faptul că are nevoie de un tratament ortodontic. dinții frontali inferiori sunt ieșiți în fața celor superiori (ocluzie inversă) dinții superiori sunt ieșiți mult în fața celor inferiori (supraocluzie verticală) dinții superiori nu se potrivesc în față peste cei inferiori (ocluzie încrucișată) dinții sunt distanțați (există breșe edentare) dinții sunt îngrămădiți și nu au loc pe arcada dentară
  • Aceste anormalități nu țin doar de estetică, ci pot cauza și alte probleme dentare, cum ar fi carierea dinților, eroziunea smalțului și pierderea de os, de aceea apelarea la tratamentele ortodontice nu este un moft, ci o necesitate, atât pentru confortul estetic, cât și pentru sănătate.